Smarta hem

Det har länge pratats om smarta hem men idag är det en realitet som går att förverkliga. Det finns redan idag massor av tekniska produkter som kan anslutas till ett nätverk som exempelvis mobiltelefoner, datorer, tv-apparater, högtalare, belysning och mycket annat. Det finns också en hel del hushållsprodukter som kan anslutas till nätet som man sedan kan styra på distans. Bland annat så kan man bestämma att kylen ska frysa is eller att bakmaskinen ska starta så att man har nybakat bröd då man vaknar.

Man kan också starta en tvättmaskin eller sätta på en tv på distans. Det finns också möjlighet att från sängen aktivera vattenuppvärmning i duschen eller att höja eller sänka temperaturen i bostaden så att den har en behaglig värme eller kyla tills man kommer hem. Med ett smart hem kan du även ansluta ditt bevakningssystem till nätet så att man alltid kan se på sin mobil vad som händer i hemmet.

Vi går mer och mer mot ett samhälle där det mesta av våra tekniska produkter är uppkopplade så att de kan övervakas och i vissa fall också användas efter att man aktiverat dem på distans. Detta kommer att ge oss en total kontroll av våra hem.

Relaterat inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *