Tv

Tv är också en revolutionerande uppfinning som faktiskt uppfanns redan under 1800-talet. Det skulle dock dröja fram till 1950-talet innan Sverige kunde erbjuda dagliga tv-sändningar, dock i svart-vitt. År 1966 så började man med provsändningar i färg och i början på 1970-talet kunde man se nyheter och följa underhållningsprogram i färg, vilket gjorde att tv-butikerna fick en ny rush då folk började byta ut sina gamla tv-apparater i svart-vitt mot färg-tv:n.

De första tv-apparaterna som såldes i Sverige var stora, nästan som en möbel, och uteslutande tillverkade med träpaneler. Det skulle dröja fram till 1980-talet innan man gick över och tillverkade tv i plast, dock var tv-apparaterna fortfarande stora och tunga och tog mycket plats.

Det var först under 2000-talets början som det började dyka upp så kallade platt-tv:n, som ofta bara var några centimeter tjocka. Genom åren har dessa tv-apparater vidareutvecklas och idag finns det digitaltv som bara är någon centimeter tjock och väger endast några kilo. Dessa kan med enkelhet hängas upp på väggen i vardagsrummet, vilket innebär att de inte tar någon plats alls i anspråk. Idag är det vanligt att man har en tv på upp till 55-60 tum hemma, och det kostar inte mer än några tusenlappar i inköp.

Relaterat inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *