Så kan du marknadsföra teknik- och hobbyprodukter

Ägnar du din vardag åt att sälja teknik- och hobbyprodukter? I så fall kan det vara bra att känna till att du kan öka din försäljning med hjälp av bra marknadsföring. Men vad är bra marknadsföring? Egentligen kan man säga att bra marknadsföring är all typ av marknadsföring som fungerar, men det är ändå skillnad på de olika sätten att marknadsföra sig. Som egenföretagare gör du dock rätt i att använda dig av marknadsföring för att nå ut med ditt företags verksamhet till allmänheten.

Olika sätt att marknadsföra sig

Om du tycker att din verksamhet inte riktigt når dit du vill att den ska nå, kan det bero på att du inte visat upp företaget ordentligt för allmänheten. En försämrad likviditet kan nämligen till stor del bero på just det, att folk inte känner till din verksamhet. Det är där marknadsföring kommer in i bilden, men hur ska man egentligen marknadsföra sig?

Det finns många olika sätt att marknadsföra sig. För dig som har stora ambitioner med ditt företag och vill ha stora resultat, är företagsfilm eller reklamfilm passande. Det är ett av de mest effektiva sätten att marknadsföra sig då det är både rörlig bild och ljud som har en förmåga att beröra på djupet. Om det är en reklamfilm du vill använda dig av kan du kontakta ett produktionsbolag i Stockholm som kan hjälpa dig att skapa filmen. Det finns många produktionsbolag både i Stockholm och andra delar av landet, men eftersom det är i Stockholm som de flesta av företagen finns, är även kompetensen hos produktionsbolagen i just Stockholm oftast bättre. Att skapa en reklamfilm är dock bland de dyrare sätten att marknadsföra sig och passar därför inte alla företag.

För dig med en mindre budget finns en mängd andra sätt att marknadsföra dig. Du kan till exempel sätta in en annons i en lokaltidning för att visa upp din verksamhet. Om butiken där du säljer teknik- och hobbyprodukter ligger lite avsides, kan du försöka visa upp dig med hjälp av bättre skyltar, flaggor och banderoller. Att dela ut vanliga och hederliga flyers är också ett sätt att marknadsföra sig och om du tillverkar dem själv behöver du inte lägga många kronor alls på marknadsföring.

Ett annat sätt att marknadsföra sig är genom att använda kunderna som en del av marknadsföringen. Nöjda kunder har nämligen en tendens att sprida ordet om verksamheten till vänner och bekanta och på så sätt får du indirekt marknadsföring av företaget. För att uppnå den effekten gäller det att leverera det där lilla extra. Var lite extra trevlig och tillmötesgående och försök att tillgodose kundernas behov på så många sätt som möjligt. Ha även i bakhuvudet att motsatsen också gäller, det vill säga att om kunderna uppfattar din verksamhet som dålig kommer de att berätta även det för folk i sin omgivning. Därför gäller det för dig att ta ditt arbete på allvar och försöka göra bra ifrån dig alla dagar i veckan genom att sätta kundnöjdheten i främsta rummet.

Relaterat inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *