Tekniken i arbetet

Teknik är något vi använder oss av i alla områden i livet. Bland annat när vi arbetar. I det här inlägget har vi valt att fokusera på teknik som vi typiskt använder oss av i arbetet.

Projektor

När vi befinner oss i en konferenslokal finns där garanterat en projektor. En projektor brukar oftast hänga i taket eller stå på bordet och används för att visa upp en Powerpoint-presentation eller de senaste rapporterna från företaget. En projektor kopplas samman med en dator och visar bilden på en bildskärm. En projektor är smidig att använda och du kan vara säker på att alla medarbetare kan se den information du väljer att visa med hjälp av en projektor.

Dator

En dator används på de allra flesta arbetsplatser idag. Datorn används för att maila och fakturera, för att skriva nyheter, rapporter och inlägg. Det finns många olika sorters program och system som används i olika arbeten. Till exempel så använder hotell ett bokningssystem på sina datorer för att de ska ha bra koll på när gäster kommer och går och har fakturan samlad. Datorer används inte i alla yrken, men det finns garanterat en dator på alla arbetsplatser.

Skrivare

En annan sorts teknik som är användbar på arbetsplatser är skrivare. Skrivaren används flitigt under hela dagen av alla anställda om du arbetar på ett kontor. Den används för att skriva ut viktiga dokument, vilket kan vara allt ifrån fakturor till information till kontrakt. Skrivaren är kopplad till en enhet, oftast en dator där du med bara några knapptryck kan skriva ut dina dokument på ett eller flera papper.

Kopiator

På en arbetsplats är oftast skrivaren och kopiatorn inbyggd i samma maskin. En kopiator används för att kopiera dokument. Till exempel om du behöver en kopia på ett anställningsavtal kan du använda en kopiator för att få ut flera kopior.

Kaffemaskin

De allra flesta kan nog hålla med om att tillgång till kaffe är viktigt för att en arbetsplats ska vara trivsam. Det finns maskiner som serverar kaffe och de maskiner som kan servera allt ifrån varmt vatten och olika sorters kaffe till choklad och te. Det är vanligt att kollegor samlas kring kaffemaskiner och det är oftast vid kaffemaskinen som isen bryts och kollegor kan hitta saker att prata om.

Telefon

Telefoner används i de allra flesta arbeten idag. Några exempel på yrken där telefonen används flitigt är de som arbetar i kundtjänst eller de som arbetar som säljare. Då är telefonen ett viktigt redskap i arbetet. Det är också vanligt att man har en mobiltelefon och svarar på jobbrelaterade samtal. På en del arbetsplatser kan man få en jobbtelefon, vilket gör det enklare att skilja på privatliv och arbete.

Relaterat inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *