Tekniska hobbyrobotar

Allt mer ser man robotar som används i olika syften inom industrin eller till exempel sjukvården. Intresset för robotar har ökat markant och även på det privata planet kan man ha robotar som hobbyintresse! Man kan idag själv bygga ihop små robotar efter funktion och användning, eller så kan man köpa en färdig liten robot som kan utföra tricks och andra praktiska saker.

Smarta duschväggar till duschning innan man ska iväg

Precis som med robotar, finns det många innovativ idéer som man har stor nytta av i vardagen! I hemmet kan man behöva smarta lösningar som gör att bostaden blir både snygga och mer praktiskt beroende på behov och funktion. Ska man iväg på en hobbyträff där man bygger robotar eller annan spännande aktivitet, behöver man kanske känna sig fräsch och ta en dusch innan. Då kan man skaffa riktigt smarta vikbara duschväggar med förkromade gångjärn för en tillfredställande dusch! En vikbar dusch har säkra glasväggar och lyfter badrummets helhet till en helt ny nivå! Fördelen med vikbara duschväggar, är att de kommer i många olika utföranden och storlekar så att man enkelt kan anpassa till det badrum man har.

Robotar som hobby

Idag kan man få tag på många olika robotar för hobbyaktivitet och en av dessa är till exempel Lego Mindstorms. Företaget som står som grundare till lego har skapat denna innovativa, tekniska lösning på lego och där man bygger och kodar sin alldeles egen legorobot! Lego Mindstorms är en riktigt rolig och utmanande hobby där man men hjälp av tekniken kan ha roligt både stora som små. Om man är intresserad av robotar som hobby, kan det vara bra med tips hur man bygger sin egen robot styrd av internet:https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.105661/sa-bygger-du-en-egen-internetstyrd-robot med komponenter och hårdvara som är anpassad för robotbygge. Ett bra exempel på en enkel robot man kan bygga ihop, är en liten trehjuling som är försedd med en kamera.

För ett robotintresse som hobby finns det föreningar för de som tycker om just robotbygge och robotar i allmänhet. En av dessa är Drone Networking som specialiserar sig på både föreläsningar och kurser i robotbyggande. När det kommer till tävlingar finns det fler som anordnar tävlingar i robotbygge i Sverige. NTI Gymnasiet har genom tekniktävlingen NTI Robo Challenge varje år korat många kreativa vinnare i robotbygge! Vill man tävla internationellt och är under 19 år, kan man anmäla sig till RCJ eller även kallat RoboCup Junior. Tävlingen lockar årligen mellan 2000 till 3000 forskare världen över och man kan tävla med allt från hemmabyggda hobbyrobotar för hemtjänst, till större robotar för annan användning. Om en hobby inom robotik leder till större intresse av robotteknik, kan man gå en utbildning i robotprogrammering och den heter Robot- och automationsprogrammerare som man löser på högskolenivå. Att ägna sig åt robotbygge är en riktigt kreativ hobby inom teknik och det finns så gott som gränslösa möjligheter att skapa just den där roboten man alltid velat ha!

Relaterat inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *