Teknik som hjälper mot stillasittande

Teknikens utveckling innebär bland annat att vi människor blir mer och mer stillasittande, något som medför betydande hälsorisker. Dock finns det teknik och olika produkter som hjälper oss att motverka stillasittandet, vilket då på sätt och vis blir en win-win-situation för alla.

Laptopbord minskar hälsoriskerna

Våra liv blir alltmer stillasittande – vi tar tunnelbana, bil och buss till jobbet. Många av oss har olika typer av kontorsjobb och vi lägger oss gärna i soffan när vi är hemma, bara för att nämna några exempel. Mer och mer forskning visar den negativa påverkan på vår hälsa som stillasittande utgör. Bland annat ökar det risken för hjärt- kärlsjukdomar, typ 2-diabetes, psykisk ohälsa, viss cancer och för tidig död. Därmed inte sagt att de här sakerna kommer hända den som är mycket stillasittande, men det är värt att veta att riskerna ökar. Det positiva i allt det här är att även om du är en av dem som till exempel jobbar hemma eller på kontor och därmed sitter mycket stilla framför datorn, kan du skaffa tekniska hjälpmedel som motverkar stillasittandet. Ett av de enklaste men ändå väldigt effektiva sätten är att skaffa ett justerbart laptopbord som helt enkelt gör att du kan stå och jobba istället för att sitta ner. En sådan här enkel sak gör att hälsoriskerna minskar drastiskt, och har du dessutom möjlighet att ta några av dina möten under en promenad är det ännu bättre. Vad gäller teknik finns det många fler hjälpmedel för att komma ur stillasittandet, men med ett laptopbord har du kommit en bra bit på väg.

Gör smarta hälsoval redan idag

Laptopbord kommer i många olika utföranden och kan justeras i höjd, vinkel och placering. Du kan anpassa det precis efter dina personliga behov och önskemål, något som väldigt sällan är fallet med vanliga skrivbord. Så vänta inte på att kroppen ska börja säga ifrån och först då anpassa din kroppsställning, utan förekom hälsobesvären och se till att minska ditt stillasittande redan idag. Alla små steg mot ett rörligare liv gynnar din kropp, din hjärna och din hälsa över lag.

Relaterat inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *